Ελεύθερος χρόνος και έφηβοι

2024-01-03

Δούμανη Φωτεινή kidsnewslatter@gmail.com 


O ελεύθερος χρόνος που διαθέτει ένας έφηβος για να ξεκουραστεί, να αναπτύξει το πνεύμα του, να καλλιεργήσει ενδιαφέροντα και τα ταλέντα του είναι ζωτικής σημασίας. Έχουν όμως οι σημερινοί έφηβοι τον ελεύθερο χρόνο που τους χρειάζεται?

Η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα ενός εφήβου σε καθημερινή βάση είναι τόσο φορτωμένο ώστε δεν τους μένει αρκετός ελεύθερος χρόνος. Ο λόγος είναι η πληθώρα των σχολικών και εξωσχολικών υποχρεώσεων που έχουν. Η εξασφάλιση του ελεύθερου χρόνου αποφέρει πολλά θετικά αποτελέσματα στον έφηβο όπως η σωματική χαλάρωση και η ψυχική ηρεμία. Αναπτύσσει το πνεύμα του και ενισχύεται η επικοινωνία του με τους φίλους του και τον και τους συνομηλίκους του μέσω των συναναστροφών και των κοινών δραστηριοτήτων. Κατ' αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται οι διαπροσωπικές σχέσεις και οι κοινωνικές επαφές και αμβλύνεται το αίσθημα της μοναξιάς που μπορούν να νιώθουν οι έφηβοι.

Στον ελεύθερο χρόνο τους οι έφηβοι κάνουν αθλητισμό, ακούνε μουσική, διαβάζουν και αναπτύσσουν φιλικές και κοινωνικές επαφές. Τόσο η σωματική άσκηση όσο και οι υπόλοιπες δραστηριότητες οδηγούν τον έφηβο σε μια κατάσταση αυτοεκτίμησης και ομαλής διαχείρισης του άγχους του. Αποκτώντας παράλληλα γνώσεις και ερεθίσματα και αξιοποιώντας δημιουργικά και αποτελεσματικά τον ελεύθερο χρόνο του.

Επομένως ο τρόπος με τον οποίο οι έφηβοι αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους συνδέεται ποικιλοτρόπως με την ψυχική αλλά και με τη σωματική τους ανάπτυξη και υγεία και συμβάλλει σε αυτήν θετικά και μπορεί και αρνητικά.

© 2024 Kidsnewsletter. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε