Χόμπι και παιδιά

2024-02-13

Φωτεινή Δουμάνη kidsnewslatter@gmail.com 

Οι δραστηριότητες κατέχουν σημαντική θέση στην ανάπτυξη των παιδιών καθώς μέσα από αυτές τα παιδιά θα αναπτυχθούν και θα κοινωνικοποιηθούν. Κατά τον ελεύθερο χρόνο τους, τα παιδιά περνούν δημιουργικά την ώρα τους απασχολούμενα σε δραστηριότητες που βρίσκουν ενδιαφέρουσες και οι οποίες τα βοηθούν να εκφράζονται ελεύθερα και να ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους. Ακόμα, οι εξωσχολικές δραστηριότητες αναζωογονούν και εξελίσσουν τα παιδιά και έτσι θα αποδίδουν καλύτερα στην καθημερινότητά τους. Τους προσφέρουν ερεθίσματα συμβάλλοντας στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Το σύνηθες είναι να μην επιλέγουν οι γονείς τη δραστηριότητα του παιδιού, αλλά το ίδιο το παιδί να επιλέγει αυτό που θα το έκανε χαρούμενο και ευτυχισμένο. Μέσα από την αλληλεπίδραση με τα άλλα παιδιά ή και άλλα άτομα, μπαίνει στο πνεύμα της ομαδικότητας και της συνεργασίας. Μαθαίνει να τηρεί τους κανόνες καθώς και πως υπάρχουν κυρώσεις όταν δεν τηρούμε τους κανόνες. Μαθαίνει πώς να θέτει όρια στον ίδιο τον εαυτό του και να συγκρατείται. Κοινωνικοποιείται και συνεταιρίζεται. Αναπτύσσεται και μεγαλώνει το πνεύμα του και η αντιληπτική του ικανότητα, ενώ οξύνεται η γλωσσική του ικανότητα. Ασκείται σημαντικά στην περίπτωση της σωματικής δραστηριότητας και αναπτύσσεται γλωσσικά, οξύνοντας τη λεπτή κινητικότητα στην περίπτωση πιο πνευματικών δραστηριοτήτων.

Είναι αδιαμφισβήτητη η σημασία των εξωσχολικών δραστηριοτήτων για τα παιδιά μας και παίζει τον ρόλο της ως προς τη διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας.

© 2024 Kidsnewsletter. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε