Ανοιξιάτικοι προορισμοί - 2024 

2024-02-22

Χουντάλας Μάριος chountalaskidsnewsletter@gmail.com 

1. Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Το Ντουμπρόβνικ, γνωστό πια παγκοσμίως από τα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones, θεωρείται η πόλη-διαμάντι της Κροατίας. Τα επιβλητικά του κάστρα, τα γαλαζοπράσινα νερά της Αδριατικής που το περιβάλλουν και τα πέτρινα σοκάκια του εντυπωσιάζουν.

Το ιδιαίτερο τοπίο της πόλης, ωστόσο, σε συνδυασμό με την προβολή που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα το Ντουμπρόβνικ να προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες με τα πλήθη να γίνονται αποπνικτικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αν, επομένως, το Ντουμπρόβνικ είναι στο bucket list σας, η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για να το εξερευνήσετε! Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε περισσότερο στα πανέμορφα σοκάκια του, να απολαύσετε το must-do tour στα εντυπωσιακά τείχη του χωρίς πολυκοσμία και ακραίες θερμοκρασίες και φυσικά να γλυτώσετε αναμονή ωρών στα εστιατόρια. Επιπλέον, το μικρό μέγεθός του σας επιτρέπει

Travel tip Bag stories: To Ντουμπρόβνικ είναι μία πόλη χτισμένη ανάμεσα σε τείχη και για αυτόν το λόγο είναι ανηφορικό και σε πολλούς δρόμους η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με σκαλιά. Προτιμήστε σακίδια πλάτης ή ένα σακ βουγιάζ, καθώς, ειδικά αν μένετε μέσα στην παλιά πόλη, η μετακίνηση με τη βαλίτσα είναι αρκετά δύσκολη.

2. Μάλτα 

Όπως και το Ντουμπρόβνικ, έτσι και η Μάλτα έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου ως κορυφαίος καλοκαιρινός προορισμός. Πέρα από τις πανέμορφες παραλίες της, όμως, το ταξίδι στη Μάλτα μπορεί να σας εντυπωσιάσει κάθε εποχή του χρόνου.

Από την πρωτεύουσα της, τη Βαλέτα που έχει αναγνωριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO μέχρι τη μεσαιωνική «πόλη της σιωπής», τη Μντίνα που είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις με τείχη στην Ευρώπη, η Μάλτα θα σας συνεπάρει με την ατμόσφαιρα και την ιστορία της.

3. Ζυρίχη, Ελβετία

Η Ζυρίχη είναι μία πόλη με πάνω από 50 μουσεία- πολλά από τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά - και 100 gallery τέχνης. Το γεγονός αυτό από μόνο του είναι λόγος να την επισκεφθείτε σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου!

Πέρα από πολιτιστικός παράδεισος, όμως, η Ζυρίχη έχει και φυσικό τοπίο να προσφέρει. Εκμεταλλευτείτε τον ήπιο καιρό της άνοιξης για να εξερευνήσετε τη λίμνη Ζυρίχη, καθώς και κάποιο από τα πολλά μονοπάτια πεζοπορίας που διαθέτει. Επιπλέον, αν βρεθείτε στη Ζυρίχη τον Απρίλιο θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το Sechseläuten, το περίφημο ανοιξιάτικο φεστιβάλ της που μεταμορφώνει την πόλη σε μία τεράστια παρέλαση.

4.Δουβλίνο, Ιρλανδία

Το Δουβλίνο είναι η τέλεια πόλη για να συνδυάσετε τουρισμό και χαλάρωση.

Επισκεφθείτε το την άνοιξη για να αποφύγετε τον ιδιαιτέρως βροχερό του καιρό- αν και πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας ότι στο Δουβλίνο η βροχή δεν κοιτάει εποχές, άρα είναι πιθανό να πετύχετε κάποια ανοιξιάτικη μπόρα!

Η πόλη με τα πανέμορφα μεσαιωνικά κάστρα και σοκάκια, προσφέρεται τόσο για περπάτημα και sightseeing χάρη, όσο και για βόλτες στα τεράστια πάρκα της.

Επιπλέον, τον Μάιο, φιλοξενεί πολύ ενδιαφέροντα event όπως το MusicTown Festival και το Dublin Dance Festival τα οποία θα συναντήσετε σε διάφορα σημεία της πόλης. Μη ξεχάσετε να προμηθευτείτε ειδικό αντάπτορα για την διαφορετική τάση ρεύματος της χώρας.

5.Λιουμπλιάνα, Σλοβενία

Η άνοιξη είναι η τέλεια εποχή για όσους θέλουν να χαλαρώσουν στην πρωτεύουσα της Σλοβενίας, καθώς είναι το ιδανικό διάλειμμα ανάμεσα στα πλήθη τουριστών που υποδέχεται η πόλη είτε για σκι, είτε για κολύμπι.

Η Μπαρόκ και Αρτ Νουβώ αρχιτεκτονική της, το πράσινο σε κάθε γωνιά της πόλης και το κάστρο της στην κορφή του λόφου είναι μόνο μερικοί λόγοι για να την επιλέξετε. Εκμεταλλευτείτε, ακόμη, τον ανοιξιάτικο καιρό για να απολαύσετε το φαγητό σας σε κάποιο από τα αμέτρητα εστιατόρια στο γραφικό σκηνικό δίπλα στο ποτάμι.

 6.Πόρτο, Πορτογαλία

Αν και λιγότερο δημοφιλές από τη Λισαβόνα, το Πόρτο είναι ένας προορισμός που μαγεύει όποιον τον επισκέπτεται.

Φιλικό, μία από τις ασφαλέστερες πόλεις στην Ευρώπη και τοπ προορισμός για τους λάτρεις της γαστρονομίας και του καλού κρασιού.

Διαλέξτε το Πόρτο για τις ανοιξιάτικες διακοπές σας και απολαύστε ηλιόλουστες βόλτες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Το ταξίδι αεροπορικώς από Αθήνα είναι minimum 4 ώρες και προτείνουμε τα μαξιλαράκια αυχένα για άνετη και ξεκούραστη μετάβαση.

7.Άμστερνταμ, Ολλανδία

Το Αμστερνταμ είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Ωστόσο, η άνοιξη και συγκεκριμένα το διάστημα από τον Απρίλιο έως και τις αρχές Ιουνίου θεωρείται μία σχετικά ήσυχη τουριστική περίοδος.

Αδράξτε λοιπόν την ευκαιρία για να γνωρίσετε αυτήν τη μοναδική πόλη με τα εντυπωσιακά κανάλια, το δημοφιλές μουσείο του Van Gogh και φυσικά να απολαύσετε μία βόλτα με το ποδήλατο.

8.Σεβίλλη, Ισπανία

Η Σεβίλλη θεωρείται μία από τις πιο όμορφες πόλεις, όχι μόνο της Ισπανίας, αλλά και ολόκληρής της Ευρώπης! Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά κέντρα με μοναδική αρχιτεκτονική επηρεασμένη από την ανατολή, πλήθος από μέρη για να επισκεφθείτε (το Real Alcázar, o καθεδρικός ναός και ο πύργος Giralda είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα) και ατμόσφαιρα που μαγεύει όσους την επισκέπτονται.

Πέρα από πάρα πολύ ενδιαφέρουσα, ωστόσο, η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας είναι και εξαιρετικά ζεστή, με θερμοκρασίες που στη διάρκεια του καλοκαιριού ξεπερνούν τους 40°C κάνοντας την περιήγηση δύσκολη και κουραστική. Προτιμήστε να επισκεφθείτε τη Σεβίλλη την άνοιξη για να θαυμάσετε τα ανθισμένα πάρκα της και να περπατήσετε στην πόλη, χωρίς τις δυσκολίες που δημιουργεί η άνοδος της θερμοκρασίας.

9. Κρακοβία, Πολωνία

Αναζητάτε έναν προορισμό που να τα συνδυάζει όλα; Η Κρακοβία δε θα σας απογοητεύσει! Η πόλη με τη μακρόχρονη ιστορία, τη μεσαιωνική παλιά πόλη που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και το πλήθος από μικρά χαριτωμένα καφέ αποζημιώνει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες.

Επισκεφθείτε τη στη διάρκεια της άνοιξης για να αποφύγετε το τσουχτερό κρύο του χειμώνα, αλλά και για να απολαύσετε ανθισμένο το πράσινο της πόλης.

10.Βιέννη, Αυστρία

Η Βιέννη είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πρωτεύουσες στην Ευρώπη. Η εξαιρετικής της αρχιτεκτονική, ο εντυπωσιακός αριθμός από μουσεία που διαθέτει και η άρρηκτη σχέση της με την μουσική προσελκύουν έναν τεράστιο αριθμό τουριστών κάθε χρόνο.

Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους σε προτίμηση προορισμούς, οι περισσότεροι ταξιδιώτες επισκέπτονται τη Βιέννη στη διάρκεια του χειμώνα. Αν λοιπόν, θέλετε να απολαύσετε όλα τα παραπάνω χωρίς πλήθη τουριστών να σας περικυκλώνουν, ένα ανοιξιάτικο ταξίδι είναι η ευκαιρία σας!

© 2024 Kidsnewsletter. Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα.
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε